Tack för att ni har följt oss, nu väntar nya utmaningar...

måndag 10 september 2012

Match mot Smedby 9/9

Det var ett strålande fotbollsväder då vi välkomnade Smedbytjejerna till Vättervallen. Numera får man väl säga som "vanligt" var det 9-manna på programmet. I vilket fall som helst så är det alltid kul att möta nya lag å även om jag inte är helt säker på om vi kanske har mötts vid tidigare tillfällen så var det i så fall ett bra tag sen. Fördelen med att inte ha spelat mot varandra tidigare är att man måste skärpa till sig å alla måste ge 100%.
Första halvlek var så där alldeles, alldeles underbar. Tjejerna drar igång munlädret och spelar fantastisk fin fotboll. Vi låter bollen göra jobbet och rullar mycket boll på marken vilken gör att allt blir så mycket lättare. Smedby står emot och även om det mest är spel på anfall så tar det en stund innan vi lyckas pressa in bollen och ta ledningen. Det som har kännetecknat tjejerna den här säsongen är att de kämpar och öser på och spelar för varandra och det gör vi sannerligen även den här matchen. I halvlek står det 2-0 men i andra dröjer det inte förren Smedby ger svar på tal och 2-1 är ett faktum. Vi skapar chans efter chans å även om den första kvarten i andra inte är något att hänga i julgranen så tar vi så småningom tag i spelet och fortsätter att prestera. Matchen slutar 5-1 till bynn och det är skönt att vi får sätta ett par strutar som hela laget ska ha en eloge för. Skitsamma vem som är sist på bollen, det sköna är när man ser viljan och energin fullkomligt spruta ur öronen på samtliga tjejer för anfall startar ju redan från målvakt och försvar. Och när det är så här kul, då mår man som bäst både vid sidan av som tränare och på publikplats som förälder. Så ett stort tack för att vi fick en rejäl dos fotbollsgodis att beskåda.
Stort tack till motståndare, domare och publik.