Tack för att ni har följt oss, nu väntar nya utmaningar...

söndag 11 mars 2012

Lindö cupen 2012 - vilket ös

Vi samlades kl 07.15, med ganska trötta men laddade tjejer inför en fullspäckad fotbollsdag. Laget var indelade i två grupper som bestod av
Ödeshögs IK 1 gul
Maja, Othilia, Linn, Stina, Vendela, Sanna, Alma och Melinda
Ödeshögs IK 2 svart
Emelie, Lisa, My, Linnea, Therese, Emma, Sofia & Sandra.
Å Äntligen var hela truppen F96/98 2012 samlad för första gången någonsin, det ni!

Vi startar med gruppspelet för gulklädda.
Första matchen var mot Norrköping City 1 som vi visste var ett svårt motstånd. De rödklädda är duktiga på att rulla bollen men vi är där och hugger och ger dem inget extra utrymme. Vi får in ett turmål och sen sätter Alma dit en med vänstern. Tyvärr skadar sig Melinda och stukar foten rejält och det är färdigspelat för dagen. Vi får hjälp av Lindö att ge den bästa vården, ett stort TACK för det. Matchen slutar 2-0 till bynn och vi är på gång.

Andra matchen är mot ett av cuparrangörernas  egna lag, Lindö lag 1 som inte heller är fy skam. Men idag är vi på hugget och trots att vi stöter på patrull så har tjejerna bestämt sig. Man ser det i ögonen på dem och när det är på det viset så är de så himlans bra.
Vi kämpar och lyckas göra 3 mål framåt och bakåt har vi Maja som idag är på topp. Hon snackar, hon rör sig och är på tå.

Tredje matchen möter vi Smedby 2, och här kommer den, den där jäkeln som alltid måste med när vi åker på cup...plattmatchen. Vi håller inte samma tempo och glöden i ögonen har falnat lite. Vi spelar visserligen lugnt och säkert men det är livsfarligt att hamna i "koma"... men trots detta så vinner töserna matchen med 2-0 tror jag (måste kolla upp detta lite, annars så var det 1-0)
Vi är vidare till kvartsfinal och kan pusta ut lite grann.

Gruppspelet för svartklädda
Svartklädda tjejer står inför utmaningen att inte ha med sig någon ordinarie målvakt eftersom vi bara har en i laget och hon spelar i andra laget. Men här är tjejerna magnifika och ställer upp för varandra. Vi ger försIag på Emelie som blir den förste att spela i målet när vi möter Mjölby AI 1. Tjejerna kämpar och sliter, men får inte riktigt till det. Framåt och bakåt hamnar lite i knä´t på varandra och det gör att det blir trångt och svårt att passa bollen till varandra. Vi skapar lite chanser men lyckas inte få in bollen i mål. Men vi täpper även till bakåt, matchen slutar 0-0.

Andra matchen möter vi Norrköping city 2 och Lisa ställer sig mellan stolparna. Nu har tjejerna hottat upp sig och får bättre bredd på spelet och kämpaglöden är på plats. Nu viker vi oss inte en tum och Lisa får göra ett par riktigt fina benparader, för det blir ju lätt så när man ställer en utespelare i målet, man gör som man brukar.
Vi skapar även framåt och tjejerna använder även insidan av skallen när de spelar. Efter en riktig kamp slutar även denna match 0-0 och det är skitbra för att tala klarspråk.

I sista gruppspelsmatchen möter vi Värmbol som är en ny bekantskap för oss. Återigen är det Emelie som axlar målvaktsbiten och hon gör det med bravur. Hela laget lyfter sig och gör en riktigt bra insats. Värmbol har ett par stolpträffar men vår "nya" målvakt är på hugget, och vi skapar även framåt men idag är det inte meningen att vi ska lyckas få in bollskrället... tydligen... matchen slutar hör och häpna 0-0.
Vi tar oss vidare till kvartsfinal.

Nu väntar vi på spänning med vilka våra motståndare blir, för som det ser ut så är det vääääldigt jämt i grupperna och det är både bästa och nästbästa 3:an som går vidare. Så det visar sig att möjligheten är MYCKET stor att vi får möta varandra i kvartsfinalen vilket inte är ett önskescenario. Men här har vi turen på vår sida, eftersom gruppsspelstreorna har exakt samma poäng och målskillnad, avgörs det på singla slant och den slanten kan vara värd att rama in för det gör att vi slipper spela mot varandra.
Gula laget får möta Kenty och svarta möter Lindö 1.

Ödeshögs IK 1 lag gul tar sig an Kentys vitklädda tjejer. Vi kommer inte riktigt upp i nivå nu fast vi spelar ändå bra fotboll men det märks att det börjar att ta lite på krafterna med fotboll hela dagen. Men tjejerna spelar säkert och idag är vi för bra för Kenty och vi vinner med 2-0.

Ödeshögs IK 2 svart spelar en mycket jämn match mot Lindö. Det blir chanser åt bägge hållen och lagena skapar farliga målchanser, jag kan nog tycka att det är lite fördel bynn. Matchen slutar 0-0 och då är det Golden goal som gäller. 2 utespelare plus målvakt spelar i 3 minuter och det är tillåtet att byta. Vi startar med Therese, Linnea och Emelie i målet. Tjejerna öser på framåt och shit vad vi vill, det väger lite fram och tillbaka men sen så gör Lindö mål och det är färdigspelat.
Men vilken insats det svarta laget gör idag. Vi är jättestolta över er och med facit i hand så släppte ni bara in ett endaste fjuttigt mål och det med utespelare i mål som inte har satt sin fot mellan stolparna på många många år. Så en stor eloge till er brudar.
Det är små marginaler i fotboll och särskilt när man spelar inomhus eller futsal som det så vackert heter och idag hade ni inte den på er sida.

Då var det dags att möta Norrköpings City 1 igen och nu i semifinalen. Vi startar bra och öser på. Vi krigar för varje centimeter på planen och viker oss inte en tum. Vi får in 1-0 men sen så gör de rödklädda ett mål. Men nya tag och fortsatt jobb från bägge lagen. Efter 15 minuter så är det 1-1 och det blir även golden goal i den här matchen. Det är tre mycket nerviga minuter och vi har flera vassa chanser men det är fortfarande 1-1 efter speltiden. Så nu är det straffar som vi har framför oss, och nu är det om än mer nervöst och nära till en hjärtkolaps.
Othilia får lägga första straffen och den är helt enkelt otagbar för målvakten, så göttans bra. Nu ställer sig Maja mellan stolparna och jag lovar att hennes nerver höll sig inte innanför kroppen i alle fall. Pressen ligger på Citys straffläggare och det är knappt jag vågar titta men när straffen läggs så stannar hela världen upp och sanna mina ord en knappnål hade hörts men jublet som bryter ut när Maja tar straffen och känslan i kroppen är obeskrivbar och det är inte bara på mig som tårarna sprutar.

Japp så då har vi tagit oss till final och motståndet står Smedby 2 för. Nu är det bara 15 minuter av våra krigares tid som vi vill ha fullt fokus av, om vi vinner eller inte spelar inte så stor roll bara vi ger allt... och det gör vi. Make us proud!
Första målet kommer på en inspark från Linn som touchar spelare och in i mål. Var svårt att se vilket det var men det spelar inte så stor roll för sen trycker vi in 2-0 och slutligen 3-0 som blir slutresultatet. Härligt jobbat tjejer så himlans bra!
Idag var ni starkast och ni gav allt och det ger resultat.

Så med den största bucklan som världen någonsin skådat åker vi hem med big smiles.

Vilken cup och vilken dag det har varit, vi är superstolta över alla våra spelare och ni imponerade stort på många.
Vill passa på att tacka Lindö för en väl genomförd cup och med supertrevliga lag och ledare. Jag imponerades stort idag av många spelare men främst tyckte jag att alla lag höll mycket hög standard på målvakterna.
Domarna gjorde även de ett toppenjobb.

Slutligen (om ni inte har somnat av att läsa detta inlägg) vill jag ge några ord till var och en i lagen om er insats idag. Ni har alla lyft er och visat vilken kaliber ni är gjorda av.

Maja...
Idag presterar du på absoluta toppen. Du är på tå och snackar och styr laget, är med både långt ut och mellan stolparna. Trots att ditt hjärta slog trippla slag vid strsffläggningen så genomförde du den och vann en stor del av din rädsla.

Othilia...
Trots att du legat sjuk nästan hela veckan visar du att du är bäst när det gäller. Du släpper inte förbi någon frivilligt och sliter tills sista blodsdroppen. Sen din kyla och beslutsamhet vid straffläggningen...wunderbar.

Linn...
Ditt sätt att agera och snacka med laget fyller en stor funktion och skapar trygghet. å ditt tryck i skotten är helt amazing!

Stina...
Storheten i lillheten, du är spelskicklig och placerar dig rätt på plan. Här visar du ett jäklar-anamma och du växer för varje utmaning du ställs inför.

Sanna...
Din glädje när laget gör mål är obetalbar, du börjar nu hitta din plats och idag ger du mer än 100%  och levererar både snygga passningar och mål.

Vendela...
Inget kan stoppa dig och du ska bara fram. Du klistrar bollarna vid fötterna och din teknik är fantastisk, att ge upp finns inte i ditt alfabete.

Alma...
Idag är du Alma när Alma är som bäst. Du kämpar och sliter och får med dig bollen och levererar med hjärtat.

Melinda...
Idag hade du oturen att skada dig redan i första matchen men hann ändå visa att du brinner för fotboll och inte ger dig i första taget.

Emelie...
Vilken fantastisk insats du gör idag, även om du själv inte skulle ha valt att spela i målet så gör du det för laget och på vilket sätt. Du snackar och styr och är på rätt placerad hela tiden.

Therese...
Med en helt otrolig vilja och din positiva sätt lyfter du hela laget. du kämpar som en liten stolle och ditt tryck i dojan är inte av denna värld.

Linnea...
Å du spelade senast fotboll i våras/somras??? Du har en beslutsamhet och ett här-kommer-du-inte-förbi som laget så väl behöver. Varmt välkommen!

Lisa...
Du kämpar på och blir så bra när du spelar utan stress. Ställer även upp för laget och spelar i mål en match, mycket bra.

My...
Shit idag var du en fighter, jobbade och slet fortsätt tro på dig själv och som alltid din vänsterdoja...wow

Emma...
Din vilja finns det inga gränser för, du försöker och försöker och ger aldrig upp. Fortsätt med din glöd för den är värdefull.

Sofia...
Efter en lång semester är det så skönt att ha dig hemma igen. Din glädje och skratt är betyder mycket och du kämpar och sliter och tuffar på.

Sandra...
Glöden i dina ögonon och din vinnarskalle är ditt signum, det smittar av sig till din lagkamrater och är limmet i laget.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar